Newcastle United - Chelsea 0-2, nastavljamo po starom

rva utakmica Alana Shearera na klupi NUFC-a je ipak zavrsila ocekivano, pobjedom Hiddinkovog Chelsea. Dolazak Shearera je izazavao talas optimizma kod navijaca i igraca, ali ni to nije bilo dovoljno da se napravi iznenadjenje protiv, ipak, puno jaceg protivnika. St James Park je bio totalno rasprodan i navijaci su na najbolji nacin docekali povratak legende. Ipak na terenu stvari nisu izgledale puno bolje.
Prvo poluvrijeme nije donijelo puno uzbudjenja. Vidjelo se igraci protivnicke ekipe znaju sta rade i vrlo brzo preuzimaju kontrolu na SJP-u.Chelsea prijeti preko Kaloua u 18. minuti, ali Harper je siguran i otklanja opasnost. Jedinu sansu za NUFC propusta Martins kada sutira pored gola. Anelka ima najbolju priliku u prvom dijelu igre, ali Beye i Harper nekako uklanjaju opasnost. Shearer je bio prisiljen da napravi ranu izmjenu nakon povrede Lovenkrandsa, u igru ubacuje Duffa.
U drugom poluvremenu se vidjelo da igracima Newcasltea nedostaje samopouzdanja i da je Chelsea puno blize osvajanju bodova. A prvi korak prave u 56. minuti. Coloccinijeva nesigurna intervencija dovodi Anelku u priliku, on sutira i pogadja okvir gola, da bi Lampard loptu glavom spremio u mrezu. Devet minuta kasnije sve je zavrseno. Lampard uposljava Maloudu koji postize lagan pogodak za ovjeru pobjede. U nastavku Owen postize cist pogodak, ali linijski sudija se ne oglasava. Cech je vec bio savladan, Cole loptu cisti od gola, a ponovljeni snimak pokazuje da je lopta vec presla liniju.
Atmosfera na kraju utakmice je bila potpuno suprotna od one na pocetku utakmice. Ova utakmica je pokazala da Shearer ima veoma tezak zadatak pred sobom i da ce biti potrebno puno vise truda igraca da se klub spasi od ispadanja. U ovom trenutku smo na 18. mjestu i tri boda zaostatka za 17. Do kraja je sedam utakmica nade da se najgore ipak nece dogoditi.

Sastav Newcastlea:Harper, Ryan Taylor, Beye, Coloccini, Jose Enrique, Gutierrez, Nolan (Guthrie 69), Butt, Lovenkrands (Duff 44), Owen, Martins (Carroll 81).