Newcastle United - Middlesbrough 3-1, konačno pobjeda

Newcastle je konacno napravio povoljan rezultat u borbi za opstanak u odlicnoj utakmici, koja je donijela mnogo uzbudjenja. Igraci su napokon pokazali volju i veliku borbenost i to je bilo dovoljno da se pobjedi direktni konkurent u borbi za opstanak.
Ipak, pocetak utakmice nije nagovjestavao sretan kraj. Autogolom Beyea Middlesbrough je dosao u prednost vec u trecoj minuti. Tuncay sutira, lopta se odbija od Harpera, a zatim pogadja u nogu nesretnog Beyea i zavrsava u golu. Ali, igraci se brzo vracaju i uz odlicno podrsku sa tribina prave pritisak na gol Middlesbrougha. Viduka je jakom udarcem pogodio stativu, no nedugo, točnije u devetoj minuti svrake izjednačavaju. Strijelac prvog pogotka za Newcastle bio je stoper Steven Taylor. Pogodak je preciznim i jakim udarcem glavom nakon kornera Guthriea. No domaćini nisu stali, do kraja poluvremena prilike su se nizale, a treba izdvojiti Owenov udarac po sredini gola koju je vratar Middlesbrougha obranio. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1-1, ali se naslučivalo da bi Newcastle uskoro mogao preokrenuti.
Drugo poluvrijeme je Newcastle počeo bolje. Shearer u 65. minuti u igru stavlja Lovenkrandsa umjesto Jonasa, a četiri minute kasnije ulazi Martins umjesto neprimjetnog Michaela Owena. Te dvije zamjene su se kasnije pokazale ključne, jer su obojica postigla postigla pogodak. Pogodak za preokret postigao je Martins samo dvije minute nakon što je ušao, točnije u 71. minuti. Nakon što je cijela obrana Middlesbrougha pređen, Martins u padu puca i postiže pogodak. U međuvremenu su Duff i Nolan dobili žute kartone, ali to je tada bilo najmanje bitno, glavno je bilo da se zadrži rezultat. Svrake ne samo da su zadržale rezultat nego su još jednom postigli pogodak, strijelac je bio Lovenkrands u 86. minuti. Ruku na srce pogodak je postignut iz offsida, ali konačno da je neka sudačka pogreška išla nama u korist. Još je do kraja Carroll imao priliku 1 na 1 da zabije gol, ali je falio. Kada je sudac svirao kraj slavlje je počelo.