Liverpool- Newcastle United 3-0; očekivano, ali ne i poželjno...

Liverpool je bez većih problema odradio posao protiv Newcastlea i visokom pobjedom od 3:0 ostao za petama Manchester Unitedu. Slavlje Redsa pokvario je izrazito grub start Joeya Bartona na Xabiju Alonsu, zbog kojeg je "zločesti dečko" engleskog nogometa dobio izravni crveni karton. Newcastle je na Anfield doputovao pun nade da može izboriti barem bod, ako ne i sva tri, te se na taj način vratiti u igru za ostanak u Premiershipu. Iako je Alan Shearer na travnjak poslao sastav s čak tri napadača, Svrake su glatko poražene od raspoložene momčadi Liverpoola koja je već u prvom poluvremenu riješila utakmicu u svoju korist.
Vodstvo Liverpoolu u 22. minuti utakmice donio je Yossi Benayoun iz situacije koja je mirisala na zaleđe. Dirk Kuyt je ubacio prizemnu loptu u peterac gostiju, a tamo ju je s dva metra u mrežu skrenuo izraelski reprezentativac. Nakon vodećeg pogotka Redsa na travnjaku je postojala samo jedna momčad i samo šest minuta kasnije Kuyt je pobjegao svojim čuvarima i korner Stevena Gerrarda pretvorio u pogodak za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Lucas Leiva u samoj završnici utakmice, nakon još jedne iznimno loše reakcije gostujuće obrane koja je nakon ubačaja Fabia Aurelia iz slobodnog udarca potpuno zaboravila na Brazilca u srcu šesnaesterca. Spomenimo i kako je Newcastle utakmicu završio s desetoricom, a za to je zaslužan Joey Barton, koji je po tko zna koji put pokazao svoju mračnu stranu. Brutalnim startom na Xabija Alonsa zaradio je izravni crveni karton, a Španjolac se nakon toga više nije uspio vratiti u igru.
Liverpool ponovno, uz utakmicu više, zaostaje samo tri boda za Manchester Unitedom, dok je Newcastle ostao na 18. mjestu sa sve manje izgleda da će i iduće sezone igrati u Premier ligi.

Preuzeto sa sportnet.hr