Tottenham - Newcastle 1-0, na putu prema dole...

Newcastle je nakon ovog poraza dosao opasno blizu ispadanja iz lige i samo pravo cudo moze spasiti klub. S obzirom na formu Spursa i nasu katastrofalno losu tesko je i bilo ocekivati bolji rezultat...
Ponovo smo vrlo lose usli u utakmicu, bez ideja u napadu i veznom redu. Jednostavno smo od samog pocetka dozvolili Tottenhamu da preuzme igru i stvara prilike. Nakon jedne od rijetkih nasih prilika u prvom poluvremenu Spursi postizu gol. Nakon kornera za NUFC koji izvodi Duff i Nolanovog slabog pokusaja, Gomes odmah salje loptu do Assou-Ekottoa na lijevu stranu ovaj odmah pronalazi Modrica. Modric pokusava upoliti Keana, ali dodavanje presjeca Bassong, medjutim lopta dolazi do Benta u odlicnoj prilici. Nakon sto Harper brani njegov prvi sut, Bent iz drue prilike pogadja. U nastavku Sheraer u igru ubacuje Viduku i Martinsa i do kraja utakmice slika na terenu je nesto drugacija. Vec u prvom napadu njih dvojica stvaraju priliku, Martins ubacuje loptu u mrezu, ali ga je lopta prije toga pogodila u ruku i nista od izjednacenja. S druge strane, nakon sto smo se otvorili i krenuli u napad Spursi su dobili puno vise prilika da iz kontranapada dodju do drugog pogotka. Najbolju priliku za izjednacenje imao je Martinsa kada sjajno spusta loptu i lose sutira sa nekoliko metara preko gola.
Do kraja sezone ce biti jako tesko odrzati se u Premiershipu. Pet utakmica je ostalo, medju njiga i gostovanja kod Liverpoola i Aston Ville, i tri domace utakmice protiv Portsmoutha, Middlesbrougha i Fulhama. Kljucno je pobjediti na tri domace utakmice, i nadati se da direktni konkurenti za ispadanje ne ostvare dobre rezultate do kraja sezone. Bice tesko...

NUFC: Harper, Ryan Taylor, Steven Taylor (Smith 46), Bassong, Beye, Duff, Nolan (Viduka 61), Butt, Gutierrez, Owen, Carroll (Martins 60).
Nekoristene rezerve: Krul, Guthrie, Ameobi, Edgar


Tottenham: Gomes, Corluka, Dawson (Hutton 33), Woodgate, Assou-Ekotto, Lennon, Palacios, Huddlestone, Modric, Keane, Bent (Defoe 75).
Nekoristene rezrve: Cudicini, Bale, Zokora, Bentley, Campbell.