Newcastle Utd - Manchester Utd 1-2. Dobra igra, ali opet bez bodova

Gostovanje vodece ekipe Premiershipa sigurno nije prilika za popravljanje bodovnog salda, tako da se nije previse ocekivalo od ove utakmice. Nakon poraza od Boltona atmosfera oko kluba bas i nije bila najbolja, sa druge strane je Manchester u velikoj seriji, jako dugo nisu porazeni, a golman an der Sar je bio na pragu evropskog rekorda kada je u pitanju broj minuta bez primljenog gola. Trebalo mu je tacno 89 minuta da prestigne rekord Dany Verlindena iz 1990.
Ali Newcastleu je trebalo samo devet minuta da mu pokvari priliku za obaranje rekorda. NUFC je od otvaranja utakmice krenuo ofanzivno i preko brzonogih Gutierreza, Martinsa i Lovenkrandsa pokusavao da prvi postigne gol. Nakon prodora Martinsa i Gutierreza po lijevoj strani, Gutierrez sutira iskosa i van der Sar je kratko odbija do Lovenkradsa koji postize lagan pogodak za vodstvo domace ekipe. U nastavku Newcastle nastavlja da igra ofanzivno u nastojanju da postigne jos jedan pogodak. Najbolju priliku ima Martins, ali lopta prolazi tik pored stative. Medjutim, vodstvo nije dugo trajalo. Deset minuta kasnije Man Utd postize pogodak preko Rooneya. Nakon pasova izmedju O'Shea i Parka lopta dolazi do Rooneya, ovaj sutira iz okreta i Harper je nemocan. Ipak, i nakon izjednacenja nismo izgubili glavu i jos uvijek djelujemo opasno.
Drugo poluvrijeme donosi vodstvo Manchester nakon sto im je gol poklonjen. Ryan Taylor previ veliku gresku pokusavajuci da spusti loptu za Harpera, Park je kupi i pronalazi Berbatova koji pogadja u nebranjeni dio gola. Ovaj gol kao da je pokvario atmosferu medju igracima NUFC-a, i sve teze pronalaze svoju igru. Nekoliko pokusaja smo vidjeli do kraja, ali nista sto bi moglo ozbiljnije da ugrozi van der Sara.
Dosta dobra partija, kao obicno kada smo to od igraca najmanje ocekivali. Da smo ovako igrali protiv nekih mnogo losijih timova opstanak ne bi dolazio u pitanje. Ovako nas ocekuje grcevita borba za opstanak.
NUFC: Harper, Steven Taylor, Coloccini, Bassong, Jose Enrique, Lovenkrands, Ryan Taylor (Carroll 77), Geremi, Gutierrez, Martins, Smith (LuaLua 82).
Nekoristene rezerve: Krul, Cacapa, Butt, Ameobi, Edgar
MUFC: Van der Sar, O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra, Ronaldo, Fletcher, Carrick, Park, Berbatov (Giggs 90), Rooney.
Nekoristene rezerve: Foster, Anderson, Scholes, Evans, Tevez, Eckersley.