Hull City- Newcastle United 1-1

Newcastle je odigrao mršavih 1-1 sa debitantom u Premiershipu Hull Cityem. Večina navijača Uniteda se nadala pobjedi ali ona ipak nije ostvarena.
Hull je iskoristio odmah prvu priliku u 9. minuti kada je Geovanni pokreuno kontru, dodao Faganu loptu koju Geovanniju vrača centaršutom, a ovaj je samo lagano glavom pospremio u mrežu Harpera. Još je jednu priliku imao Geovanni iz slobodnog udarca sa udaljenosti otprilike 25m, ali puca nekoliko centimetara od stative. Do kraja poluvremena Newcastle je uspio izjednačiti, strijelac izjednaćujučeg pogodka je bio stoper svraka Steven Taylor. Taylor ga je postigao volejem nakon centaršuta Butta, pogodak je jednako tako mogao postići i Martins, ali Taylor se bolje snašao.
Drugo poluvrijeme Hull je krenuo bolje, imali su nekoliko prilika, a najbolja je bila ona od Manucha 57. minuti, no Harper se bolje snašao i obranio je. Do kraja utakmice United je imao još dvije izgledne prilike, prva od Jonasa koji loptu šalje vidoko preko branke, a druga od Martinsa koji se našao u vrlo izglednoj situaciji, ali je pucao ispšod golmana, a lopta je otišla pored gola. Pred kraj utakmice igrač City-a Mendy je mogao postići pogodak za domačine, no preslabo je pucao, a Hrper je tu loptu s lakočom uhvatio.
Ovim remijem Newcastle se i dalje nalazi u vrlo opasnoj situaciji, ima samo bod (28:27) više od Blackburna koji se nalazi na 18. mjestu, a koje vodi u drugu ligu.

Sastav Newcastlea: Harper, S. Taylor, Coloccini, Bassong, Jose Enrique, Smith (R. Taylor 75), Butt, Geremi, Gutierrez, Owen (Ameobi 73), Martins.

Gledatelja: 24,914